El mercat que esdevindrà: La generació Z

Si el passat maig vam parlar dels millenials, aquest mes ens toca parlar de la generació que la succeeix, la generació Z, el grup demogràfic nascut entre 1994 i 2010 i que representa el 25.9% de la població mundial.

La teoria del consum diu que el segment poblacional de 18 a 24 anys és el més influent i que avança trepitjant fort exigències més fortes que cap altre.  Aquesta generació ja no es conforma de ser el subjecte passiu de marques i publicacions, desitjant produir els seus continguts

 

Les primeres marques, al principi desconcertades, ja detecten la tendència i algunes companyies, com Startbucks (amb l’elaboració de receptes personalitzades) o Nike (permet dissenyar les sabatilles als clients), ja fan campanyes on el consumidor és part del procés de la creació. Aquesta és estratègia que hauran de seguir les empreses per empatitzar amb els seus nous clients.

És una generació altruista, res egoista. Es mostrarà fort i políticament sensibilitzada per qüestions de desigualtat econòmica i social. Buscaran treballs que tinguin sentit i que els ajudin a canviar el món.

La Generació Z no és que hagi nascut amb el digital sinó que pràcticament no saben viure sense la tecnologia. Fins al punt que recorren a Internet, qualsevol dels seus portals, xarxes socials o espais de vídeo, per consultar la Informació.

La Generació Z no concep el món sense accés immediat a Internet sense qualsevol dispositiu. Va créixer en un context incert marcat per la recessió econòmica mundial post 09/11. La forma de veure el món va canviar, va augmentar la diversitat social, alguns rols socials i sobretot a tirar endavant en moments difícils. Són joves madurs, autosuficients i creatius. Busquen experiències de compra que siguin memorables i que els ajudin a fer alguna cosa més. Aquest col·lectiu no gran poder de compra (actualment), però les marques deuen posar atenció per assegurar la seva permanència en el mercat.

D’aquesta forma s’obra un nou horitzó de possibilitats per moltes marques, perquè puguin donar curs a la seva creativitat i generin contingut atractiu i original. Uns dels millors exemples d’aquests tipus de continguts és el que es pot generar a través de tecnologies com la realitat augmentada i la realitat virtual.

Balliu com a fabricants de mobiliari exterior, tenim la responsabilitat de satisfer les necessitats dels nostres clients, tenim en compte aspectes tan importants com és la personalització del mobiliari. Per nosaltres és important que els nostres clients se sentin part de cada projecte, per aquest motiu oferim la possibilitat de personalitzar el mobiliari, ja sigui amb l’acabat el xassís, del color de les teles, com amb l’estampació d’un logo propi i exclusiu.

Treballem i estudiem amb els nostres distribuïdors el desenvolupament de propostes i dissenys de mobiliari amb la finalitat de crear les solucions per convenients i ideals per cada tipus de mercat.