Conèixer el món el 2018.

S’apropa el nou any i volem mostrar les curioses destinacions turístiques emergents per aquest 2018. Una selecció de països i ciutats poc conegudes però que a poc a poc s’estan convertint en tota una tendència per les agències turístiques. Deixa’t emportar per l’aventura i gaudeix dels racons del món, valdrà la pena…

Les recomanacions de Lonely Planet per aquest 2018 ja estan aquí i ens preguntem com escullen les destinacions, és un procés meditat a partir de suggeriments d’experts viatgers, un equip d’experts elabora una llista de finalistes amb criteris com l’interès actual de cada lloc, l’expectació genera el “factor sorpresa”. A més a més, els seleccionats en les llistes hi han de complir altres requisits específics com la celebració d’un esdeveniment especial, que hagin sigut injustament ignorats o que s’hagin de visitar abans de convertir-se en destinacions de masses. També es tenen en compte les cinc tendències de viatges de l’any vinent, com les destinacions maratonianes, els viatges vegetarians i vegans i les illes privades, entre d’altres. Els experts també seleccionen els deu millors viatges culturals en família, les millors novetats i els millors allotjaments.

I quines són aquestes destinacions?

Per una part tenim els deu països que tindran molt a celebrar.

Xile encapçala la llista celebrant el 2018 el seu bicentenari com a nació independent. País excepcional per la seva diversitat en la naturalesa, glacials, volcans i deserts despertaran la curiositat dels seus visitants.

Corea de Sud és una de les meravelles asiàtiques menys conegudes a occident, el 2018 es convertirà en la seu dels Jocs Olímpics d’hivern a Pyeongchang.

El nostre veí Portugal està de moda, una destinació cultural i gastronòmica a la qual se li suma les seves meravelloses platges, parcs naturals i reserves naturals de la biosfera.

Yibuti és la proposta d’atracció per l’aventura, amb el desert més increïble i els llacs de cristalls de sal amagats en el racó més remot del món.

Nova Zelanda és el paradís del senderisme gràcies a les seves Great Walks, grans rutes que condueixen als senderistes per algunes de les zones salvatges de la seva increïble natura, a més a més és pionera en la protecció del seu medi ambient.

L’illa de Malta estarà aviat en el punt de mira del viatger quan La Valletta es converteixi en la Capital Europea de la Cultura 2018. Aquest diminut país insular ubicat en el centre del Mediterrani i amb una densa i convulsa història, celebrarà la seva capitalitat amb molt barroc, música pop, festivals internacionals de cinema i una biennal d’art contemporani.

Fa cent anys, després de la revolució russa, Geòrgia va ser declarada estat independent i en el 2018 aquest país del Caucas ho celebrarà. Aquesta destinació és una regió perfecta per fer excursions, practicar ràfting, equitació i esqui.

Maurici és una destinació cultural mestissa amb evocadors aires colonials, on les diferents influències històriques (africana, europea i hindú) han creat una cultura criolla pròpia. Les seves platges no es deixaran indiferents amb les seves espectaculars aigües cristal·lines, els seus luxosos resorts i els seus esculls de coral per gaudir del busseig.

Xina és el país més poblat del món i un país enorme amb molts racons encara per descobrir. A les icones clàssiques de la Gran Muralla, la ruta de la Seda, la ciutat prohibida, els guerrers de Xian, el perfil urbà de Xangai, s’uneixen altres destinacions que fins fa poc eren desconeguts, com Gansu, la joia de la Ruda de Seda o Yunnan, la meca dels motxilers.

El pròxim 2018 serà l’any de Nelson Mandela i Sud-àfrica commemora el centenari del seu naixement amb un programa d’esdeveniments esportius, educatius i artístics sota el lema Nelson Mandela Centenary 2018: Be the Legacy, amb el principal objectiu de servir d’inspiració a les societats que aposten pels mateixos valors a través d’exposicions sobre la transparència, el respecte, la passió i la integritat.

Quant a les ciutats, Lonely Panet comença la llista amb Sevilla, que en els últims anys s’ha transformat, convertint-se en una ciutat vigorosa del seu passat artístic. Cal destacar, que en 2018 serà seu dels Premis de Cinema Europeu i escenari de la sèrie “Joc de Trons” i continuaran obertes diverses exposicions organitzades pel IV centenari del pintor barroc Murillo.

Seguidament de la capital andalusa, trobem l’americana Detroit, que “vull en idees”, l’australiana Canberra i l’alemanya Hamburg amb la seva acabada d’estrenar Filharmònica d’Elba.

L’any vinent pot ser el moment de descobrir Kaohsiung i el seu encant marítim Creatiu. Anvers que abraça el gran any barroc flamenc i que va ser la ciutat més gran europea d’aquest estil. La capital extraoficial de Flandes, pena d’història i disseny. Matera, una ciutat subterrània que es prepara per fer el salt a la fama turística quan es converteixi en la Capital Europea de la Cultura en el 2019. A la vuitena posició figura San Juan de Puerto Rico, on el passat colonial es “barreja amb una emergent urbanitat moderna” i li segueix com a novena la mexicana Guanajuato amb el seu colorit paisatge urbà. La llista acaba amb Oslo que fa anys que es renova de forma espectacular, a més de la icònica Òpera d’Oslo que celebra el seu dècim aniversari amb una temporada excepcional de concerts i actuacions, per tant no hi ha millor any per visitar la ciutat.

I no oblidin les paraules de John Steinbeck: “Les persones no fan viatges, els viatges fan a les persones”

Els desitgem Bon Nadal i feliç any Nou!